Verzekeringen

Het is verstandig om de verzekeringspolissen aan te laten passen. De aansprakelijkheidsverzekering zal in ieder geval aangepast moeten worden en mogelijk ook de zorgverzekering, de inboedelverzekering en de uitvaartverzekering.

Uitvaart verzekering

Bij sommige uitvaartverzekeringen zijn kinderen vanaf 24 weken zwangerschap tot 18 jaar meeverzekerd bij de uitvaartverzekering. Vraag dit altijd even na bij je uitvaartverzekering, anders moet je een aparte verzekering aanvragen voor je kindje.

Aansprakelijkheids verzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor grote en kleine ongelukken die jij of je gezinsleden hebben veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een bal door de ruit bij de buurman. Voor deze verzekering is de gezinssituatie van belang voor de premie en de dekking. Dus zodra je een kind krijgt, is het slim om hem of haar te laten bijschrijven op de verzekering. Wijzig de dekking naar 'alleenstaande of gezinsdekking met kinderen' eventueel 'zonder eigen risico kinderen'

Zorg verzekering

Je bent verplicht om je pasgeboren baby binnen 4 maanden na de geboorte aan te melden bij de zorgverzekering van jezelf of je partner. Vergeet je om je kind binnen 4 maanden aan te melden? Dan moet je de zorgkosten rond de bevalling zelf betalen. En die kosten kunnen flink oplopen. Je kunt je kind bij de vader of de moeder bij laten schrijven. Het is verstandig om te kijken welk van de 2 de beste verzekering heeft zodat je je kindje daar kunt laten bijschrijven.

Inboedel verzekering

Een inboedelverzekering dekt je inboedel bij schade.
Bij het krijgen van een kindje zal je inboedel ook uitbreiden met allerlei babyartikelen, zoals bijvoorbeeld een kinderkamer, een box, een kinderwagen, een autostoeltje, een kinderstoel etc, etc. Dit houdt in dat de waarde van je inboedel stijgt. Je kunt dan je inboedelverzekering verhogen. Dit zal een kleine premieverhoging geven.